♫ ♥ ♪ SPEKTRUM = sejati + pengakuan + espiranza + kekuatan + tega + rindu + ukhwah + makhluk ♪ ♥ ♫

Hey guys! Welc0me to my bloggie! Hope k0rang enj0y kat sini! Jangan lupa tinggalkan jejak dan k0men k0rang kat sini ok! Thanx for visit my blog :) Love u all. Muahx ;)

Followers

Saturday, October 29, 2011

Rindu :)

Assalamualaikum blogger..hai kawan2ku..rindunyer aku kat blog ny..maklum da lama sangat tak update..maaf ye sayangku..aku sibuk sikit akhir ni sampai blog ni pun terabai..hehe..

Okay..buat kawan2ku sekalian,tak lama lagi aku akan menghadapi SPM..Ohh..saat2 gemuruh,takut,berdebar-debar telah ku rasakan sekarang..wee~bertenang wahai hati..Dalam kesempatan ni jugak,aku nak minta maaf kalau selama ini aku ada buat silap,terkasar bahasa atau apa2 je la yang menyakiti hati korang..maafkan aku ye.. :) dan aku harap korang doakan aku..harap2 aku dapat menjawab soalan2 tu nanati dan mendapat keputusan yang boleh membanggakan mama dan ayah aku..InsyaAllah..Amin..dan2 aku harap kawan2ku yang mengambil SPM tahun ni pun akan berjaya dengan cemerlangnya..Amin:)

hmm..nak cerita apa lagi erk? aha..tak lama lagi,blog aku akan buat blog baru..mungkin lagi okay daripada blog ni..apa2 pun,InsyaAllah blog ni akan aktif sampai bila2.. :)

Sampai di sini saja coretan aku kali ni..Wassalam :)



 

Wednesday, March 30, 2011

Forum Oh Forum !!

Wah ..segak sggh kwn2 aqu ny ..korang mmg t'baek la mse f0rum xd ..cume aqu aje y gugup ..huih ..ape y aqu bace sume kluar dr pale otak aqu ..jntung aqu sntiase b'degup kencang semase f0rum d jlnkn ..sudah la tugune bhase baku ..f0rum ny first time aqu msk ..pas ny comfirm aqu xkn msk lg ..wat pening pale aqu jek msk f0rum ny ..kwn2 aqu lak gemuruh la jgk ..tp dyeowg pnday kawal dri dyeowng ..tp aqu ,hampeh ..walaupn dyeowg sntiase ckp y dyeowg msk sbp t'pkse dan nk tarik dri ..akhirnya sume nyer da selesai ..aqu rase hepy walaupn xmenang ..hahaha ..y pntg f0rum tu da abez ..tinggal dk skull STARP jek y akn msk k peringkt negeri t ..fuhh !!ayat2 dk STARP xd mmg power2 la aqu ckp ..xt'lawan rasenyer gan dk skull BP ..walaupn dk BP bgs ,tp semase peringkt akhir ,dyeowg xgune mic ..d sbpkn itulah sore dyeowg p'lahan dn mndpt tmpat y k-3 ..Priya ad ckp gan aqu mse kluar dr bilik sanggar minda ,guru2 skull BP marakn dyeowg sedangkn dyeowg da meminta maaf ..errmm ..sbrnyer dk2 BP ..mgkin bkn rezeki korang ..aha ..d sini aqu akn senaraikn skull2 y jd pemenang dlm P'tandingan F0rum Peringkat Daerah Kulaijaya bg Tahun 2011 ..

1.Smk Tunku Abdul Rahman Putra
2.Smk Alauddin ,Bkt Besar
3.Smk Bandar Putra
4.Smk Seri Pinang

d sini saje y aqu ingin kongsikn pd korang sume ..jmpe d laen waktu ..salam jmpe ..:)

Saturday, March 26, 2011

♫ ♥ ♫ Bagaimana Agaknya Bila Orang Jatuh Cinta ? ♫ ♥ ♫

       ♥..kamu akan jatuh cinta jika..   
Bagaimana agaknya bila orang jatuh cinta ??? Sekiranya kamu ingin tahu semak 5 perkara berikut :

  1. Sukar melelapkan mata
  2. Berdebar setiap kali bertembung dengan si dia
  3. Mengambil berat tentang latar belakang dan perkembangan si dia
  4. Gelisah dan resah
  5. Cemburu bila si dia berbual dan melayan orang lain 
A girl and a guy can be just friend, but at one point or another they will fall for each other. Maybe temporarily, maybe at the wrong time, maybe to late, or maybe forever... 


╔══╗ ♫ ♫ ♥
║██║ ♫ ♥ ♫
║OO║ ♥ ♫ ♥ ::Aren Yunus::
╚══╝ ::Amira Ruzailani::
Ourlove ♥ !! (^__^)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Beautiful Life!! Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

~SHARING IS CARING~
 Pd suatu hari di sekolah, seorang murid bertanya pada gurunya. Ketika itu guru tersebut sdg mengajar mengenai kasih sayang.

 PELAJAR: "cikgu, mcm mana kita nak pilih seseorang yg terbaik sebagai orang yg paling kita sayang? Mcm mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?"

 CIKGU: "ok kamu ikut apa yg saya suruh. Kamu pergi ke padang. Kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput di depan kamu. Pilih yg PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lg walau skali. Dah petik rumput yg PALING cantik, bawa ke kelas"

 Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun di tangannya. Cikgu bertanya, kenapa tiada rumput yg dipilih?

 PELAJAR: "tadi masa saya berjalan, saya carilah rumput yg paling cantik. Mmg ada banyak yg cantik tp cikgu kata petik yg paling cantik, maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yg paling cantik tanpa menoleh ke belakang lg. Tp sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yg paling cantik. Mungkin ada diantara yg dibelakang saya td rumput yg paling cantik tp dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jd tiadalah rumput yg saya boleh petik."

 CIKGU: "ya itulah jawapannya. Maknanya apabila kita telah berjumpa dgn seseorang yg kita sayang, janganlah kita mencari lg yg lebih baik dari itu. Kita patut hargai orang yg berada didepan kita sebaik2nya. Jgn kita menoleh ke belakang lg kerana yg berlaku tetap dah berlaku. Semoga yg berlalu tidak berulang lg. Dan ingatlah orang yg paling kita sayang itulah yg paling cantik dan paling baik. Walaupun nak ikutkan banyak lg yg cantik dan baik seperti rumput tadi.....

  From : You Tube

Wednesday, March 23, 2011

Patut Ke Kita Salahkan FB dan Kaum Wanita??

hye kwn2 ku sekalian ..ary ny mira nk b'kongsi cite ttg tajuk at ats tu ..korang rase patut k ??xd mase cikgu rilief ,ad 2 owg kwn aqu ny ..aqu panggil syazreen n azmi b'debat sal bnde ny gan aqu ,annis n soleha ..dyeowg kata setiap 15 mnt ad jek pasangan y b'cerai d sbpkan fb ..cm xcaye kn ??p tu la realiti owg zaman skrg ny ..asyk b'cerai-berai jek ..xphm aqu ..okeyh ,ape y dyeowg ckp tu btl la ..aqu time ..p y aqu n annis xpuas aty ,dk b'due tu ckp pmpuan y salah bp lyn sgt lelaki xkire la same ad da b'rumah tgge k blm ..aqu mmg xpuas aty la gan statement dyeowg ..skt aty gak ..xsume tu bt0l ..mibe ad la ..p xsume pmpuan cm tu ..tgk owg la ..if pmpuan tu gatal gak mengikut jek kate2 laky ue ,mmg da xleyh wat ape ..if da beri nasihat pn xnk dgr ..then ,syazreen cte sal ad la p'kare2 y tlh t'siar d media massa ..mulut dye xb'henti2 b'ckp ..aqu pelik gak ,bdk ny xtw penat k ??da la tu ,aqu s0h amek kerusi ,dye g cangkung ..korang y knl rpt gan aqu ,mcty tw skp aqu cm new kn ..ske gelak ..ngee~aiy0o ..pape jek la aqu merepek ..last2 ,aqu gan kwn2 pasrah jek la ..da dye petah b'ckp sape pn xleyh lawan ..asal la xmsk jek p'tndgn bahas k o p'tndgn debat ??sesuai sgt la tu ..then ,bile da besar jd peguam ..mesty byk menang kes nye ..p ikt la ajaran Islam ..jgn men redah jek ..byk risiko nye ..pape pn ,aqu doakan kwn2 ku ini b'jaye mendapat result y cemerlang dlm SPM 2011 ..g0od luck !! sygs korang ..:)